Doutzen

Op 1 november wandelde een nieuwe collega de stal binnen: Doutzen. Een 11 jarige friese dame ………

In de stal neemt Doutzen de box in van Vrony, die Valebu meehelpt om het gras in Brabant kort te houden.

Doutzen komt uit Scherpenzeel, net als Wietze dus meer uit het midden van het land. De dames hebben trouwens meer gemeen: beide zijn voorzien van een leuk stamboekpapier, wat de vorige eigenaar dan ook wilde benutten in de fokkerij. Maar ook Doutzen, net als Wietze, heeft geen behoefte aan het moederschap en verleent dan ook niet haar medewerking aan die tak van sport.
Voor de wagen, in enkel- en dubbelspan, dat is geen probleem maar Doutzen blijft toch het liefste baas in eigen buik. Onder de man zit Doutzen op L-niveau en toont zij zich een vriendelijke, beleefde dame.

Voor de manege is het misschien lastig om een fijn zadel te vinden voor mevrouw, haar rug is wat hol. Dat is nou eenmaal een Fries (stamboek)dingetje. In de rondte gaan met deze dame is voor de meeste mensen goed te doen. Doutzen is vlot (dat zijn eigenlijk al onze meiden wel) maar ook prima te controleren. Zowel de beginnende ruiter als de meer gevorderde kunnen best met Doutzen uit de voeten. De ruiter vertrouwen geven lijkt haar motto te zijn.

In de wedstrijd van 24 november liet Doutzen dat in ieder geval goed blijken: zonder al te problemen trok zij zich weinig aan stressende deelnemers en meutende collaga’s. Nee, gewoon je ding doen en je laten sturen …. best zo.
Het kraken van de microfoon daargelaten (dat was een tikkie spannend) liep madame heel braaf haar proeven.
En dan blijkt maar weer dat de laatste (binnen gekomen op stal) de eerste zijn! Doutzen’s eerste start op de manege was ook de eerste van haar ruiter. En dan kan je maar beter even die lijn doorzetten: ook maar gewoon eerste worden!!

Ik denk dat de manege een nieuwe (zwarte) ster rijker is, die vele harten zal laten smelten. Ze is namelijk ook nog eens lief in de box …….. In ieder geval lijkt Veldheer al wel weg te zijn van de dame (of is nou gewoon die kleur ????? )